17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

GRADONAČELNIK ĆE VODITI ODJELJENJE ZA STAMBENO-KOMUNALNE POSLOVE (video)

Najnovije vijesti

Sa dnevnog reda 23. zasjedanja Skupštine grada Prijedora danas je povučena Informacija o realizaciji godišnjeg plana održavanja, rehabilitacije i zaštite lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Prijedora za prošlu godinu, a povučen je i Prijedlog plana za 2019-tu, kao akti koji nisu dovoljno pripremljeni. Ove prijedloge iz procedure je povukao gradonačelnik Milenko Đaković, jer je stav većine odbornika da se ne može biti zadovoljno stanjem puteva.

– Dokumenti su povučeni u cilju pronalaženja najboljih mogućih rješenja i razmatraćemo ih na narednim sjednicama. Ali najvažnije je da su poslovi koji se rade, po mišljenju mnogih, kvalitetno obavljeni. I situacija na terenu se svakodnevno mijenja – rekao je Đaković.

Zlatko Ritan razriješen je dužnosti v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove, ali odluka skupštinske većine je da on ne bude ponovo imenovan na ovu poziciju. Do imenovanja novog načelnika, poslovima ovog odjeljenja rukovodiće gradonačelnik Prijedora. Šef Odborničkog kluba SNSD-a Dalibor Pavlović rekao je da se, kvalitetnom raspravom, priča oko stanja prijedorskih puteva pokrenula sa mrtve tačke.

– Ono što je urađeno, nije dovoljno. Odbornici i Gradska uprava zajedničkim snagama moraju doći do najboljih rješenja, kako bi se zadovoljile potrebe naših građana – naveo je Pavlović.

Skupština nije prihvatila ni Mišljenje Ministarstva  uprave i lokalne samouprave RS koje se ticalo Komisije za izbor i imenovanja, te Odbora za žalbe grada Prijedora.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!