Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

GRADONAČELNIK ĐAKOVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI TADIĆ

NAJNOVIJE VIJESTI

Povodom iznenadne smrti zamjenika gradonačelnika Prijedora, Drage Tadića, telegram saučešća porodici Tadić uputio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković u kome se navodi:
Ožalošćena porodice Drage Tadića,
Kada ste ga juče ujutru, nakon kraćeg odmora, ispratili na posao, ni slutili niste da taj njegov šeretski osmijeh i dobronamjeran pogled vidite možda posljednji put. A bilo je tako, posljednji put.
Da smo i mi i vi znali da je posljednji put, možda bi se i oprostili, a možda i ne. Jer da nam je svima rekao da odlazi i da se više neće vratiti, niko mu ne bi vjerovao. Ne zato što je bio neiskren, već zato što to jednostavno ne bi mogla da bude istina.
A jeste istina. Surova i neminovna.
Smrt je uvijek takva, ode, pa opet dođe nama u pohode. Dođe iznenada i odvede one najbolje, kao da mi ne znamo ko su najbolji među nama.
Jedan od takvih bio je i naš i vaš Drago. Volio je svoju porodicu iznad svega, ali i svoje kolege, prijatelje, volio je Prijedor i Prijedorčane.
Zato je i došao da bude zamjenik gradonačelnika, da uradi još nešto za naš i vaš Prijedor. A onda ode u zasluženu penziju. Tako nam je svima govorio. Uskoro. I tako je i bilo, da je prije neki dan rekao uskoro, ne znajući da je pred njim smrt i put za vječnost.
I ona je došla i ostavila nas, njegove radne kolege zatečene, a vas, njegovu najmiliju porodicu, tužnu i sa samo jednim pitanjem koje bi najglasnije viknuli: Zašto on? Zašto baš sad?
Smrt ne bira ni vrijeme ni mjesto, samo dođe i povede. Ali nećemo te tako lako predati zaboravu, ni mi, tvoje kolege i tvoji prijatelji, ni tvoji najmiliji.
NJima ćemo pomoći da prebole najtužnije dane, mada je tvoj odlazak za njih neprebol.
Nama ostaje da te je sjećamo onako kako smo te i znali i zapamtili. Sa šeretskim osmijehom na licu kao da ćeš ti, a i mi zajedno s tobom, trajati vječno. Tako će i biti – navodi se na kraju telegrama saučešća gradonačelnika Milenka Đakovića.