Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora obišao je danas učesnike privredno-turističke manifestacije „Dani šljive“. Ove godine na Malom gradskom trgu okupilo se 16 uzgajivača ovog voća.

Voćari su izložili brojne sorte šljive, a kako kažu, zadovoljni su ovogodišnjim rodom.  Na štandovima su izloženi i mnogobrojni proizvodi od šljive: razne vrste rakija, džemova, slatkog, ali i drugog voća. Kupci kažu da je ponuda izuzetna, a i cijena je pristupačna. Šljive se prodaju po cijeni od jednu KM kada je u pitanju prodaja na malo i po 0.50 KM kada je u pitanju prodaja na veliko.

Pojedini prijedorski voćari su pretrpjeli ogromnu štetu prilikom nedavnog nevremena i grada. Gradonačelnik Milenko Đaković pozvao je poljoprivrednike da mjesnim zajednicama prijave materijalnu štetu. Gradska uprava je formirala komisije za procjenu štete u poljoprivredi i na infrastrukturnim objektima i mehanizaciji, koje su ovih dana započele rad na terenu. Vlada Republike Srpske odlučila da gradu Prijedor dodijeli dva miliona maraka za pomoć u saniranju posljedica nevremena na domaćinstvima, pomoćnim objektima i mehanizaciji.

Ovu sajamsku aktivnost organizuje Udruženje voćara Prijedor u saradnji sa Gradskom upravom. “Dani šljive” na Malom gradskom trgu trajaće do polovine ovog mjeseca.

M.Stegić

PrethodniNa Malom gradskom trgu „Veče domaće kuhinje“
SlijedećiOsumnjičen za poslovnu prevaru