Gradonačelnik Đaković obišao radove na regulaciji i asfaltiranju dva lokalna puta (video)

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora sa saradnicima, obišao je danas radove na regulaciji, sanaciji i asfaltiranju lokalnog puta Elezi – Hodžići u naselju Trnopolje.

 

-Radovi teku planiranom dinamikom. Ovo je jedan od projekata u Prijedoru koji će se ove godine riješavati sa najboljom namjerom da mještanima obezbjedimo bolje uslove za saobraćaj – rekao je Đaković.

Ovaj lokalni put je dužine 1.800 metara, vrijednost projekta je oko 183.320 KM. Finansijska sredstva za ovaj projekat obezbjedili su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Grad Prijedor i Mjesna zajednica Trnopolje. Izvođač radova je preduzeće „MG MIND“ iz Mrkonjić Grada, a podizvođač preduzeće „Niskogradnja Marjanović“ iz Prijedora.

-Živim uz ovaj lokalni put. Asfaltni put će nam dobro doći. Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, Gradu Prijedoru i svim mještanima Trnopolja koju su podržali ovu akciju – rekao je mještanin Mahmut Elkaz.

Gradonačelnik je obišao i radove na lokalnom putu u Gomjenici, tačnije na ukrštanju ulica Dušana Pantelića i 21. maja – spajanju prijedorskih naselja Gomjenica i Orlovača.  U pitanju je put dužine 1.085 metara, vrijednost projekta je 100.446 KM, finansijska sredstva obezbjedili su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Prijedor. Izvođač radova je preduzeće „Prijedorputevi“ iz Prijedora.

-Ovaj put je za mještane Gomjenice i Orlovače od izuzetnog značaja, jer će im olakšati putnu komunikaciju – rekao je Ranko Jakovljević, predsjednik SMZ Orlovača.

U okviru projekta “RAST”, podrške lokalnim zajednicama pri stvaranju boljih uslova ekonomskog razvoja, u poslovnoj zoni „Celpak“ u aprilu su počeli radovi na izgradnji saobraćajnice C-105 sa pratećom infrastrukturom. Da radovi teku planiranom dinaminkom, uvjerio se danas gradonačelnik Đaković koji je sa saradnicima obišao i ovu lokaciju.

M.Stegić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!