6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

GRADONAČELNIK DONIO MJERU ZABRANE PALJENJA VATRE NA OTVORENOM

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković donio je danas mjeru zabrane kojom se građanima zbog pojačane opasnosti od požara zabranjuje paljenje vatre na otvorenom prostoru.
Đaković građane upozorava da se zbog pojave ekstremno visoke temperature i na području Prijedora pojavljuje veći broj požara na otvorenom prostoru i time stvara opasnost od značajnog ugrožavanja stanovništva i materijalnih dobara.

“Radi zaštite stanovništva, materijalnih dobara i životne sredine od požara, izričito se zabranjuje svako paljenje i izazivanje požara na otvorenom prostoru na području grada Prijedora”, naveo je gradonačelnik.

Osim zabrane paljenja vatre, obavezuju se svi nadležni i drugi kontrolni organi da vrše pojačani nadzor i sprečavanje nedozvoljenog paljenja i loženja vatre na otvorenom prostoru, te da preduzmu sve zakonom predviđene mjere radi suzbijanja pojave izazivanja požara na otvorenom prostoru.

Pojava ekstremno visoke temperature uz neodgovoran odnos pojedinaca, uzrokuju pojavu velikog broj požara na otvorenom prostoru, tako da su, kako je potvrđeno Srni, pripradnici Teritorijalne vatrogasne jedinice tokom vikenda imali 12 intervencija.

izvor: Srna

foto: Arhiva