Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, obišao je danas učesnike izložbeno-prodajne manifestacije “Dani jagoda”. Uzgajivači su izložili brojne sorte jagoda, a kako kažu, dug kišni period i niske temperature u maju, umanjile su rod.

– Izložili smo tri sorte jagoda:  “zenga-zenganu”, “kleri” i “aziju”.  Zbog loših vremenskih prilika, ove godine slab je urod. Jedan dio zasada je uništen tokom poplava. Nije nam problem prodati jagodu, imamo saradnju sa “Prijedorčankom” koja vrši otkup, ali kao što vidite, vremenski uslovi diktiraju sve – rekao je Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja voćara Prijedora, i podsjetio da na području ovog grada ima oko 25 uzgajivača jagoda.

Ovu sajamsku aktivnost organizuje Udruženje voćara Prijedor u saradnji sa Gradskom upravom. – Grad Prijedor već godinama podržava rad voćara kroz razne podsticaje, a ovo je prilika da uzgajivači plodove svoga rada ponude i građanstvu – rekao je gradonačelnik Đaković.

Kupci kažu da je dobra ponuda, a i cijena je pristupačna. Za samo tri KM mogu da kupe kilogram jagoda, ali i da čuju pravi savjet od uzgajivača, ako se odluče za uzgoj ovog voća. “Dani jagoda” na Malom gradskom trgu trajaće do nedjelje, 9. juna. 

M.Šodić

PrethodniPREZENTACIJA UČENIČKIH PROJEKATA
SlijedećiDJED I OSAM UNUČADI U ISTOJ ŠKOLI (video)