-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

GRADONAČELNIK NAJAVIO MATERIJALNU POMOĆ VOĆARIMA ( FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Na Malom gradskom trgu danas je, u organizaciji Udruženja voćara Prijedora, otvorena druga po redu privredno-turistička manifestacija “Dani šljive” na kojoj učestvuje deset izlagača.

Voćare je obišao gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković sa saradnicima. S obzirom da su ove godine pretrpjeli značajne štete zbog aprilskog mraza, Đaković je najavio  materijalnu pomoć voćarima.

– Ova  godina je za voćarstvo bila izuzetno teška. Registrovane su ogromne štete. Nastojaćemo da im pomognemo materijalno da to premoste, jer ovo je već četvrta godina zaredom da im priroda odmaže u proizvodnji. Neki uveliko razmišljaju i o posebnom sistemu zaštite od mraza, za što su potrebni veliki rezervoari vode. Pokušaćemo da vidimo kako svi zajedno da riješimo taj problem – rekao je Đaković i podsjetio da Grad, uz podsticaje, edukacije, zajedničku saradnju, na Malom trgu organizuje ovakve i slične manifestacije.

Mladen Marjanović, predsjednik Udruženja

“Dani šljive” trajaće do 9. avgusta. Udruženje voćara okuplja 70 aktivnih proizvođača. Prema riječima predsjednika Udruženja, Mladena Marjanovića, štete na voćnjacima su ogromne, a u nekima je uništena kompletna proizvodnja.

M.Z.

foto: Giga