GRADONAČELNIK OBIŠAO “KOLEKTOR“

Gradonačelnik Milenko Đaković i predstavnici “Kolektora” obišli su danas  radove na proizvodnoj hali ovog preduzeća. To je prva od tri hale koje će biti izgrađene za potrebe “Kolektora”. Đaković je izrazio veliko zadovoljstvo dinamikom radova, ali i odnosom sa “Kolektorom”. U ovom pogonu proizvodiće se visokotehnološki proizvodi, napomenuo je on.

– “Kolektor” je nosilac “know-how” tehnologija. Oni prelaze na elemente digitalizacije, što je budućnost poslovnih sistema na globalnom nivou. Vjerujem da će grad i mladi ljudi pratiti taj sistem, koji će biti neophodan za ostvarenje narednih projekata – rekao je Đaković.

On je naglasio da su “Kolektor” i ”Kalcedonija” dva preduzeća koja će otvoriti oko 2.000 radnih mjesta, te očekuje da će ove i slične investicije uticati na mlade da ne odlaze u inostranstvo. Generalni direktor “Kolektor CCL” Predrag Zorić naglasio je da je za godinu dana od prvih kontakata došlo do izgrađene hale, a pristigle su i prve mašine. U narednim danima počeće unutrašnje uređenje za potrebe proizvodnje.

–  Već u narednih mjesec dana radićemo uzorke prvih proizvoda u Prijedoru, a za otprilike dva mjeseca kreće serijska proizvodnja. Proizvodnja će kontinuirano rasti. Već su u transportu mašine koje će stići u aprilu. Ovdje ćemo prebaciti dio proizvodnje iz Laktaša. U junu počinjemo sa formiranjem alatnice i, što je najvažnije, krećemo sa prvom mašinogradnjom u BiH – rekao je Zorić.

Proizvodnja alata, a naročito izrada mašina, velika je stvar za jedno preduzeće, jer se radi o visokotehnološkim procesima, navodi Zorić, a to znači i kvalitetnija radna mjesta. U prvoj fazi “Kolektor” će uposliti oko 60 radnika, a dio njih već je na obuci u Sloveniji.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!