2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Đaković na Forumu gradonačelnika u Kini (video)

Najnovije vijesti

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, prisustvovao je Forumu gradonačelnika “Kina 2018-CEEC” (zemlje centralne i istočne Evrope i Kine) u kineskom gradu Ningbo. Organizator je bila Kineska narodna asocijacija za prijateljstvo sa stranim zemljama.

Gradonačelnik Prijedora prisustvovao je ovom forumu na poziv Li Xiaolin, predsjednice Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama, i Qiu Dongyao, gradonačelnika Ningba.

Tema ovogodišnjeg Foruma bila je “Produbljivanje lokalne saradnje za implementaciju put i pojas inicijative”,a  ponudila je učesnicima priliku da podijele mišljenja, iskustva i zahtjeve, da promovišu investicije, trgovinu i kulturne razmjene pod kontekstom 16 1 mehanizmom saradnje i inicijative put i pojas.

Gradonačelnik Đaković obišao je lokalna preduzeća i prisustvovao sastanku sa liderima Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama i liderima Grada Ningba. Potom su uslijedile panel diskusije na teme: Internet i olakšanje trgovine; Liberalizacija investicija i pilot zona za trgovinsku i ekonomsku saradnju; Inovacije, preduzetništvo i saradnja malih i srednjih preduzeća.

Protokol o saradnji Prijedora i Ningba potpisali su 29. januara 2015. godine gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i predstavnik kineskog grada Ningbo za međunarodnu saradnju Je Rongcong, a ta saradnja odnosi se na oblasti ekonomije, obrazovanja i turizma.

M.Stegić