15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

GRADONAČELNIK RAZGOVARAO S GOSTIMA IZ BRATSKOG IRKUTSKA

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković primio je danas delegaciju Irkutska, ruskog grada koji je pobratim Prijedoru od 2015. godine.  Rusku delegaciju predvodio je Mihail Kornev, deputat u Dumi grada Irkutska. On je Đakoviću prenio pozdrave gradonačelnika Irkutska Dmitrija Berdnikova.

Mihail Kornjev, deputat u Dumi grada Irkutska

– Dok boravimo ovdje, osjećamo ljubav i dobrotu Srba, našeg bratskog naroda sa kojim nas vežu kultura i vjera – poručio je Kornjev, koji je izrazio nadu da će se odnosi ova dva grada dići na viši nivo. Po njegovim riječima, jake veze između dva naroda treba da se prenesu na ekonomsku i političku saradnju. Kornjev je i direktor Irkutskog narodnog pozorišta, koje je oduševilo publiku u Prijedorskom pozorištu.

– Želim da se od srca zahvalim umjetnicima iz bratskog Irkutska i da u ime građana Prijedora pozdravim sve građane i gradonačelnika Irkutska – rekao je gradonačenik Đaković.

On je izrazio nadu da će se saradnja između Prijedora i Irkutska razvijati i u budućnosti. Nakon prijema u Gradskoj upravi, gosti iz Rusije obišli su Muzej Kozare i Spomen-kuću porodice Stojanović i na taj način se upoznali sa dijelom kulturnog i istorijskog naslijeđa Prijedora.

Z.J.

Foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!