14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

Gradonačelnik razgovarao sa Ketlin Kavalek, ambasadorom Misije OEBS-a u BiH

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović razgovarali su danas sa Ketlin Kavalek, ambasadorom Misije OEBS-a u BiH. Teme razgovora bile su aktivnosti OEBS-a u BiH i u Prijedoru, kao što su realizacija akcionog plana “Kohezija u zajednici” odnosno inicijativa koja okuplja ljude da zajedno rješavaju probleme u zajednici. Pored toga, konstatovano je da Grad i predstavnici OEBS-a rade u različitim oblastima kao što su Forum za bezbjednost u zajednici te podrška osnovnim školama i otvaranju prilika za mlade. Tema je bila i izgradnja spomenika ubijenoj djeci u Prijedoru.

Gradonačelnik Slobodan Javor potvrdio je  da je Prijedor otvoren grad za saradnju i rješavanje svih pitanja. Izgradnja spomenika je u fazi u kojoj se od tri opcije treba usaglasiti jedna. On je istakao da su prioritetni projekti grada rješavanje pitanja infrastrukture, izgradnja bolnice, vrtića, kupovina ribnjaka, izgradnja auto-puta što su projekti koji treba da doprinesu prosperitetu ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović naglasio je da se radi na pitanju spomenika i naglasio da je bitno razgovarati sa roditeljima te djece, a ne samo sa NVO. Sastanku je prisustvovao i Jirij Rous, šef kancelarije u Banja Luci, Misija OEBS u BiH.

prijedorgrad.org

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!