12.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

GRADONAČELNIK RAZGOVARAO SA ZVANIČNICIMA DELEGACIJE EU

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je danas sa zamjenikom šefa Delegacije Evropske unije u BiH Sinom Kaldunom i šefom Kancelarije Delegacije EU u Banjaluci Aleksandrom Vagner.

Sastanak je, kako se navodi u saopštenju, bio prilika za upoznavanje i razmjenu stavova i iskustava u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima u gradu Prijedoru i široj društvenoj zajednici. Gradonačelnik Đaković je naveo da se cijela BiH susreće sa istim problemima, tako da Grad Prijedor, svjestan toga, u fokus svog rada i u narednom periodu stavlja ekonomiju i zapošljavanje.

– Prijedor ima utvrđenu Strategiju lokalnog ekonomskog razvoja do 2024. godine, a u gradskom budžetu ima predviđene brojne podsticaje za unapređenje privrede i poljoprivrede – rekao je Đaković i podsjetio da Prijedor posjeduje brojne druge dokumente i sertifikate koji potvrđuju da ova lokalna zajednica funkcioniše po principima Evropske unije.

– Mi, uz to imamo i brojne partnere među evropskim gradovima, što samo može olakšati put ka Evropi – konstatovao je Đaković tokom razgovora sa zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Sinom Kaldunom i šefom kancelarije Delegacije EU u Banjaluci Aleksandrom Vagner.

Gradonačelnik je dodao da od Delegacije EU očekuje potrebnu podršku gradu Prijedoru u njegovom proevropskom razvoju, kao i mogućnost da, kao i do sada, može aplicirati za projekte koji se finansiraju kroz evropske fondove.

Sastanak gradonačelnika Prijedora i visokih zvaničnika Delegacije Evropske unije organizovan je na marginama Foruma “Naše oranice bez granice”.

R. Rečević

foto: Giga