U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

GRADONAČELNIK URUČIO SIMI BRDARU POVELJU POČASNOG GRAĐANINA PRIJEDORA

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor uručio je danas i zvanično Povelju počasnog građanina Prijedora Simi Brdaru srpskom pjesniku, istoričaru, scenaristi i režiseru, čuvaru istine i sjećanja na Jasenovac i Donju Gradinu.

Brdaru je ovo priznanje dodijeljeno povodom 16. maja, Dana grada Prijedora za značajan doprinos u širenju ugleda grada Prijedora, a budući da je bio spriječen da prisustvuje svečanoj akademiji, priznanje mu je uručeno naknadno danas.

Gradonačelnik je nakon susreta za Brdarom istakao da mu je bila velika čast da Simi Brdaru uruči ovo priznanje istakavši da veoma poštuje njegov rad na širenju glasa istine o stradanju i patnji u Jasenovcu i Donjoj Gradini koju je na sebi svojstven način pronio svjetskim meridijanima.

“Sunce izađe i zađe i opet se rodi. Čovjek izađe i zađe i nema ga više. Tu putanju nazivamo ljudski život. Nije najvažnije koliko dugo traje već njegov smisao. Iz života ne možemo odnijeti ništa, ali možemo ostaviti neko dobro djelo, a o djelu sude ljudi”, riječi su Sime Brdara na vijest o dodjeli Povelje počasnog građanina Prijedora.

Inače, Brdar je, između ostalog, i počasni član Izdavačkog savjeta Instituta Jasenovac u Njujorku od 2007. Član je Odbora za organizаciju, bivši direktor i kustos Javne ustanove “Spomen-područje Donja Gradina” gdje radi kao muzejski savjetnik.

prijedorgrad.org

Exit mobile version