Danas je Svjetski dan zdravlјa , a tim povodom gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uputio je čestitke svim zdravstvenim radnicima našeg grada.

Gradonačelnik je čestitku uputio v.d.direktoru JZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” Andriji Vukotiću u kojoj se navodi:

“Koristim ovu priliku da Vama kao i svim zdravstvenim radnicima i svim zaposlenim radnicima u Javnoj zdravstvenoj ustanovi  “Dr Mladen Stojanović” čestitam Međunarodni dan zdravlјa sa najiskrenijim želјama da svi zajedno uskoro dočekamo bolјe dane kada je u pitanju epidemiološka situacija i konačni kraj pandemije virusa kovid-19.
Ujedno želim da se u svoje ime i u ime građana Prijedora zahvalim svima vama koji se nesebično svakodnevno borite za svaki lјudski život više od godinu dana koliko već traje pandemija virusa korona , a upravo onako kako to zahtijeva struka za koju ste se profesionalno opredijelili.
Želim da se što prije vratite svojim redovnim poslovima, te da ovaj praznik ubuduće bude u funkciji promocije zdravlјa i prava na zdravlјe svakog čovjeka, a ne iscrplјujuće svakodnevne borbe za lјudske živote naših sugrađana.
S poštovanjem i uvažavanjem za svaki trud svakog zdravstvenog radnika , srdačno Vas pozdravlјam i čestitam ovaj dan.”

Gradonačelnik je čestitku povodom Svjetskog dana zdravlјa uputio i v.d.direktoru JZU Dom zdravlјa Prijedor Slobodanu Javoru u kojoj se navodi:

“Koristim ovu priliku da Vama kao direktoru , svim zdravstvenim radnicima i svim zaposlenim u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlјa Prijedor čestitam Međunarodni dan zdravlјa.
Uz najiskrenije čestitke, želim da se rad u Vašoj ustanovi što prije vrati u redovno stanje i rad sa pacijentima. Ujedno koristim priliku i da se svim zaposlenim u ovoj ustanovi zahvalim na svakodnevnoj borbi i nesebičnoj požrtvovanosti na prvoj liniji “odbrane” od virusa kovid-19. Naime, upravo su radnici ove zdravstvene ustanove prvi kontakt sa našim sugrađanima kada se suoče sa prvim simptomima zaraženosti virusom korona i kod mnogih od njih to određuje dalјi tok borbe za ozdravlјenje, ali i za život .
Sa najiskrenijim želјama da ćemo svi zajedno uskoro dočekati bolјe dane kada je u pitanju epidemiološka situacija i konačni kraj pandemije virusa kovid-19, srdačno Vas pozdravlјam i čestitam ovaj dan.”

prijedorgrad.org