9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Gradska Organizacija Porodica poginulih boraca posjetila Radovana Prodana (video)

Najnovije vijesti

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada  Prijedora, Zdravka Karlica, danas je uručila novčanu pomoć Radovanu Prodanu, ratnom – vojnom invalidu iz Gornjeg Jelovca kojem je kuća izgorjela u februaru ove godine.

Prodan, koji se susreo sa ovim nemilim događajem, stambeno je zbrinut protekle sedmice. Inicijativa o izgradnji doma za ovog ratnog- vojnog invalida pokrenuta je od strane njegovih saboraca iz Mjesne boračke organizacije Gornji Jelovac, a izgradnju je realizovala Boračka organizacija grada Prijedora. Period kada je bio bez krova nad glavom je težak, a sada, kako Prodan kaže, ima sve što mu je potrebno.
-Mislim da  da će biti dobro. Zadovoljan sam i hvala svim organizacijama i onima koji su skupuli sredstva. Imam sve što trebam, frižider, struja je priključena, još samo da dovedu vodu i to bi moglo biti to- rekao je Prodan
Novčana pomoć u iznosu od 500 KM i namirnice za određeni period, biće od značajne koristi za Prodana. Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora,kaže da se oni rado priključuju ovakvim akcijama da bi ljudi imali bolje uslove za život.

– Mi smo se pridružili akciji da se napravi kuća gdje su učestvovali i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Gradska uprava, Udruženje za boračko-invalidsku zaštitu, Boračka organizacija i naravno mi kao Organizacija porodica poginulih boraca, smatrali smo da treba da damo svoj doprinos i drago mi je da je ovo ovako urađeno. Voljela bih da takve akcije pravimo i više za ljude koji su u potrebi. Ipak je ovaj čovjek bio u ratu i mislim da će mu biti jako lijepo ovdje živjeti – kaže Karlica
Ona dodaje da njihova organizacija ima veliko članstvo, ali sve organizacije koje je spomenula, uzajamno djeluju kada je potrebna pomoć ljudima iz ovih kategorija.

V.G