Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada  Prijedora, Zdravka Karlica, danas je uručila novčanu pomoć Radovanu Prodanu, ratnom – vojnom invalidu iz Gornjeg Jelovca kojem je kuća izgorjela u februaru ove godine.

Prodan, koji se susreo sa ovim nemilim događajem, stambeno je zbrinut protekle sedmice. Inicijativa o izgradnji doma za ovog ratnog- vojnog invalida pokrenuta je od strane njegovih saboraca iz Mjesne boračke organizacije Gornji Jelovac, a izgradnju je realizovala Boračka organizacija grada Prijedora. Period kada je bio bez krova nad glavom je težak, a sada, kako Prodan kaže, ima sve što mu je potrebno.
-Mislim da  da će biti dobro. Zadovoljan sam i hvala svim organizacijama i onima koji su skupuli sredstva. Imam sve što trebam, frižider, struja je priključena, još samo da dovedu vodu i to bi moglo biti to- rekao je Prodan
Novčana pomoć u iznosu od 500 KM i namirnice za određeni period, biće od značajne koristi za Prodana. Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora,kaže da se oni rado priključuju ovakvim akcijama da bi ljudi imali bolje uslove za život.

– Mi smo se pridružili akciji da se napravi kuća gdje su učestvovali i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Gradska uprava, Udruženje za boračko-invalidsku zaštitu, Boračka organizacija i naravno mi kao Organizacija porodica poginulih boraca, smatrali smo da treba da damo svoj doprinos i drago mi je da je ovo ovako urađeno. Voljela bih da takve akcije pravimo i više za ljude koji su u potrebi. Ipak je ovaj čovjek bio u ratu i mislim da će mu biti jako lijepo ovdje živjeti – kaže Karlica
Ona dodaje da njihova organizacija ima veliko članstvo, ali sve organizacije koje je spomenula, uzajamno djeluju kada je potrebna pomoć ljudima iz ovih kategorija.

V.G

PrethodniPERO RADULOVIĆ IZDAO SVOJ PRVI ROMAN (video)
SlijedećiVETERANI OFK „PRIJEDOR“ PRISJETILI SE SLAVNIH DANA (video)