-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

GRADSKA TOPLANA: POČELA SEZONA GRIJANJA

Najnovije vijesti

Dobra vijest za korisnike centralnog grijanja u Prijedoru: jutros je, 9 dana prije zvaničnog početka, počela sezona grijanja koja će trajati do 15. aprila naredne godine.

– Da nije bilo kvara na cjevovodu kod „Karingtonke“, Prijedorčani bi tople radijatore imali i ranije, već u ponedjeljak – kaže direktor Gradske toplane Ljiljana Despotović i dodaje da će ovo biti prva sezona grijanja u Prijedoru u kojoj će se isključivo, umjesto skupog mazuta, koristiti drvna sječka kao energetsko gorivo.

– Protekla sezona, koja je bila i na mazut i na biomasu, već je pokazala svoje rezultate. Dovoljno je napomenuti da je godišnji trošak za mazut, u zavisnosti od cijene, bio i do 5,5 miliona maraka, a da će za cijelu sezonu grijanja sveukupno biti oko 2,2 miliona maraka – pojašnjava Despotovićeva.

Cijene grijanja u Prijedoru, kako ističu u prijedorskoj toplani, ostaće na prošlogodišnjem nivou. U toku je i tender za nabavku energenta za narednu godinu, jer postojećih zaliha biomase, u okolnostima kad se Toplani duguje oko 6,2 miliona maraka, ima za naredna tri mjeseca.

R. Rečević