11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

GRADSKI BUDŽET NA JAVNOJ RASPRAVI 

Najnovije vijesti

Javna rasprava o Nacrtu budžeta grada Prijedora za narednu godinu okupila je danas predstavnike gradskih ustanova i institucija, mjesnih zajednica, nevladinih i drugih organizacija, ali i brojne građane zainteresovane za raspodjelu budžetskih sredstva.

Načelnica prijedorskog Odjeljenja za finansije, Biljana Malbašić, izjavila je tim povodom da će se u gradsku kasu u 2017. godini sliti više od 36,3 miliona maraka.      img_1454

– To je, kako ističe, za 1,8 miliona manje u odnosu na usvojeni budžet za 2016. godinu, a za 4,5 miliiona manji u odnosu na budžetski rebalans za ovu godinu – precizirala je Malbašićeva i pojasnila da je razlika i u dijelu kreditnog zaduženja kojim su finansirani infrastrukturni projekti u ovoj godini u koju je prenešen i budžetski suficit u iznosu od  1,4 miliona maraka.

img_1451

Konačan tekst Nacrta budžeta grada Prijedora za narednu godinu, zajedno sa rebalansom ovogodišnjeg budeta, biće utvrđen u srijedu, na sjednici gradske skupštine. Ona će, prema najavama, zasjedati i 23. decembra, kada će se nacrt najznačajnijeg gradskog dokumenta ponuditi odbornicima na konačno usvajanje.

R.R.

foto: Dragan Stojnić Giga

img_1458