2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Gradski odbor SDS-a Prijedor obilježio Petrovdan (video)

Najnovije vijesti

Polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje “Za krst časni” i pred spomen-bistu akademika i osnivača Srpske demokratske stranke Jovana Raškovića, Gradski odbor SDS Prijedor obilježio je krsnu slavu, Petrovdan. Ova stranka drži do svoje tradicije i do tradicije srpskog naroda, i zato ovaj dan obilježavaju već 28 godina, poručio je predsjednik GO Prijedor ove stranke Milan Tubin, čestitavši slavu svima koji slave Petrovdan. On je dodao da očekuje apsolutnu pobjedu SDS-a na oktobarskim izborima, na svim nivoima vlasti.

– Kada dođemo na vlast, na državnom nivou donijećemo zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine. A građanima Prijedora koji su se u njemu naselili kao izbjegla lica, obećavam da ćemo u prva tri mjeseca prenijeti na njihovo ime i uknjižiti zemljište koje im je dodijeljeno – rekao je Tubin.

Šef Odborničkog kluba SDS-a u prijedorskom parlamentu, Radenko Stijepić, podsjetio je da je ova stranka bila prva koja je organizovala srpski narod na ovim prostorima i vratila ga njegovoj vjeri, kulturi i običajima.

– Tad kad je SDS okupio srpski narod, tad smo prvi put bili zaista jedinstveni. I ova stranka je politički tvorac Republike Srpske. Stvorena je zajedno sa borcima i narodom, i na nama je da je čuvamo – izjavio je Stijepić.

Članovi i simpatizeri prijedorskog SDS-a druženje su nastavili u Omarskoj, gdje je upriličen svečani slavski ručak.

Z. Jelić