GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 25.05.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

        ZAKLjUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

  1. Na području grada Prijedora u poslјednja 24 sata nije registrovan ni jedan  

    slučaj  sa pozitivnim testom na korona virus, tako da je trenutno 24 lica sa

    pozitivnim testom na  virus korona . Do sada se 17 lica oporavilo od obolјenja

    uzrokovanog virusom korona, a 11 lica je preminulo. Pod zdravstvenim  

    nadzorom – u kućnoj izolaciji  je 68 lica. Zdravstveni nadzor je prestao  za 1846

    lica.

   U Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID odjelјenje radi liječenja smješteno je 16 lica  sa utvrđenim obolјenjem od novog virusa korona od kojih su 12 lica iz  Prijedora, dva lica iz Kozarske Dubice i po jedno lice iz Novog Grada   i Kostajnice.

  • Dana 22.05.2020.godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaklјučak br.38-3/20 o regulisanju radnog vremena ugostitelјskih objekata kojim se do 08.06.2020.godine radno vrijeme ugostitelјskih objekata za ishranu i piće, kao i ugostitelјskih objekata za smještaj ograničava  od 06,00 do 23,00 časa.
  • Dana 22.05.2020.godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaklјučak br.38-4/20 o održavanju proslava maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama kojim se dozvolјava održavanje proslava maturskih večeri za učenike završnih razreda u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj , u periodu od 01.juna 2020.godine.Proslave maturskih večeri se organizuju uz obavezno poštivanje mjere zabrane okuplјanja u grupama većim od 50 lica.
  • Dana 22.05.2020.godine Republički štab za vanredne situacije je donio Zaklјučak br.38-2/20 o prestanku primjene Zaklјučka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske kojim se ukida zabrana kretanja u vremenu od 22,00 časova do 05,00 časova,  kao i druge  donesene zabrane kretanja.
  • Svi subjekti uklјučeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od starne  Gradskog štaba za vanredne situacije.
  • Štab će i dalјe aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaklјučke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1.Obavezuju se ugostitelјski objekati za ishranu i piće, kao i ugostitelјski objekti  za smještaj na području grada Prijedora da u potpunosti poštuju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije o regulisanju radnog vremena  i da obavezno preduzimaju mjere propisane Uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave širenja novog virusa korona na radnom mjestu.

2.Obavezuju se direktori osnovnih i srednjih škola da u potpunosti poštuju mjere utvrđene Zaklјučkom o održavanju proslava maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama br.38-4/20 od 22.05.2020.godine.

3.Obavezuju se sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica na području grada Prijedora da se pridržavaju  mjera zaštite od novog virusa korona donesenih od strane Republičkog  i Gradskog štaba za vanredne situacije i to:  obavezno nošenje zaštitnih maski, održavanje socijalne distance, mjera obavezne dezinfekcije, kao i mjera održavanja lične higijene.

Za realizaciju ovih zaklјučaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

DOSTAVLjENO.

  • Organima i službama Gradske uprave Prijedor
  • Javnim ustanovama
  • Institucijama
  • a/a

Broj: 02-sl-53/20

Datum: 25.05.2020. godine   

KOMANDANT

Milenko Đaković

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!