Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije koja je održana danas  rečeno  je da je u Prijedoru trenutno 118 lica pozitivno na virus korona, da je njih 198  pod zdravstvenim nadzorom, te da je do sada preminulo   85 lica. Članovi Štaba su informisani i da je do sada izvršena vakcinacija 1690 građana Prijedora (zdravstvenih radnika, lica u domovima za stara lica i građana preko 65 godina starosti). Od ponedjelјka, 5. aprila, počinje revakcinacija, navodi se u saopštenju proslijeđenom medijima.

U bolnici „Dr Mladen Stojanović“ na kovid odjelјenju se liječi 69 pacijenata, uglavnom sa težom i teškom kliničkom slikom. Trenutno peti  sprat bolnice služi kao kovid odjelјenje. Bolnica i četvrti  sprat, odnosno interno odjelјenje, je u funkciji  liječenja isklјučivo pacijenata zaraženih korona virusom čime se povećava broj mjesta za pacijente sa potrebom za nekim vidom  kiseoničke podrške. Od danas kreće revakcinacija zdravstvenih radnika bolnice.

Jedan od zaklјučaka sjednice Štaba je da u gradu nema većih kršenja epidemioloških mjera od strane pravnih subjekata i građana Prijedora. Takođe, lica u izolaciji poštuju pravila izolacije. Službe nadzora, kontrole i inspekcije su svakodnevno na terenu.

Gradonačelnik Prijedora i komandant Štaba Dalibor Pavlović  naglasio je da je potrebno da se svi pridržavamo epidemioloških mjera kako bismo zajednički smanjili mogućnost širenja zaraze i oboliјevanja naših građana od virusa korona. Redovne dezinfekcije prostorija kud se građani kreću, održavanje distance i nošenje maske u prostorijama su osnovno u čemu svi građani mogu dati svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Pavlović je takođe potvrdio  da će se pored dezinfekcije javnih površina, izvršiti i dezinfekcija pješačke zone u centru grada kada se za to stvore povolјni vremenski uslovi. 

K.V.