GRANULIĆ: DOM ZDRAVLJA PRIMJER DOMAĆINSKOG POSLOVANJA

-Želim da podvučem da se Sindikat nikad nije petljao u kadrovsku politiku, niti ima namjeru da koga postavlja i smjenjuje. Ne možemo ni da ravnodušno gledamo da se smjenjuje onaj ko pozitivno posluje – rekao je u Prijedoru tokom redovne posjete Domu zdravlja, Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS.

Upravo prijedorski Dom zdravlja navodi kao primjer uspješnog i domaćinskog poslovanja. Kaže da ga je prijatno iznenadila informacija koju je dobio od menadžmenta ove zdravstvene ustanove koja svim zaposlenim daje maksimalni koefcijent po Zakonu o platama i kolektivnom ugovoru. 

Dom zdravlja, kako je rekao, čak redovno izmiruje i kreditna dugovanja  nastala na osnovu pozajmice iz 2008. godine. Dr Slavica Popović, direktor Doma zdravlja Prijedor je rekla da iza uspjeha stoji timski rad svih zaposlenih. Kaže da je Dom zdravlja uspješna ustanova koja pozitivno posluje i izmiruje sve svoje obaveze prema zaposlenima.

– Isplaćuje plate po maksimalnim koeficijentima, mjesec za mjesec, nemamo ni jedne marke dugovanja za poreze i doprinose i poštujemo sve druge odredbe kolektivnog ugovora, koje su usmjerne za dobrobit naših zaposlenih – rekla je dr Popović.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!