3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

GROM UDARIO U KUĆU U GOMJENICI, IZGORIO KROV

Najnovije vijesti

Tokom današnjeg nevremena grom je udario u krov kuće u vlasništvu Pere K., mještanina naselja Gomjenica, nakon čega je došlo do požara koji je Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor dojavljen oko 14 časova  i 25 minuta, a ugašen oko 16  časova i 45 minuta. Dragan Karlica, rukovodilac akcije gašenja u TVJ Prijedor, kaže da je na intervenciji bilo šest vatrogasaca s tri vozila.

-Po izjavi vlasnika, nakon udara groma došlo je do požara na krovu objekta koji je zahvatio prostorije koje se nalaze u potkrovlju. Požar je, po našem dolasku, već bio u razbuktaloj fazi , dio krova se urušio u tavanski prostor, a od dima i niskog oblaka ništa se nije vidjelo na nekih 200 metara. Požar se odvijao tokom nevremena- kaže Karlica.

U požaru, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, mada je materijalna šteta na objektu značajna i, po nekim prvim procjenama, iznosi najmanje 15.000 maraka. U požaru je izgorjela krovna konkstrukcija s krovnim pokrivačem. U potkrovlju su znatno oštećene dvije prostorije u kojim je bilo namještaja, tehničke robe i 60 litara rakije.

K.V.