4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

GRUJIČIĆ: U “MLJEČANICI” NAJSAVREMENIJI DIJAGNOSTIČKI CENTAR

Najnovije vijesti

Ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da je oduševljena idejnim rješenjem i cijelim projektom izgradnje Zdravstveno-turističkog centra “Mlječanica”, koji ima sjajan tim ljekara i najsavremenije opremljen dijagnostički centar, poluintenzivnu njegu i sale za terapije.
“Izražavam oduševljenje i veliku zahvalnost rukovodstvu Banje `Mlječanica` i vrhu Republike Srpske, predsedniku /Republike Srpske Miloradu/ Dodiku, što su prepoznali koliko je značajan ovakav jedan centar za kraj koji već ima svoja prirodna bogatstva”, izjavila je Grujičićeva novinarima u Kozarskoj Dubici.

Grujičićeva je podjsetila da su Kozara i Potkozarje mnogo stradali u prošlosti, te da je Kozara uvijek štitila nemoćne, a da ovaj kraj i danas ima velika prirodna bogatstva i mitsku lokaciju.

“LJudi su ovde imali dovoljno uma da naprave terapijski deo za pacijente, ali i komercijalni deo – za ljude koji žele da dođu ovde, da poprave svoje zdravlje. Ali, mojim kolegama želim da ipak imaju što manje pacijenata, a više komercijalnih usluga”, rekla je Grujičićeva.

Ona je posebno istakla da je u “Mlječanici” zaposlen ogroman broj mladih stručnih ljudi.

U Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici danas su otvoreni novi objekti u ovom zdravstveno-turističkom centru, a vrpcu su svečano presjekli predsjednik Dodik, Grujičićeva i direktor Specijalne bolnice Darko Banjac.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske, ministri, poslanici u Narodnoj skupštini, predstavnici Srpske u institucijama BiH, rukovodioci republičkih institucija, načelnici i gradonačelnici brojnih lokalnih zajednica u Srpskoj i drugi zvaničnici iz Republike Srpske i regiona.

Kompleks Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” podijeljen je na zdravstveni i turistički dio, a današnjim otvaranjem hidrobloka, hiperbaričnog centra i bungalova završava se faza izgradnje i rekonstrukcije zdravstvenog dijela “Mlječanice”.

U toj zdravstvenoj ustanovi prošle godine otvoren je novi dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege.

SRNA