11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

GRUPA OD 120 PENZIONERA OTPUTOVALA U BANJU „VRUĆICU“

Najnovije vijesti

Grupa od 120 prijedorskih penzionera jutros je otputovala na desetodnevno banjsko-klimatsko liječenje u Banju „Vrućicu“ kod Teslića. Već desetak godina, Udruženje penzionera Prijedor omogućava svojim članovima odlazak u banje uz pogodnosti.

Trideset odsto troškova snose penzioneri, a 70 odsto Grad Prijedor. Vaskrsija Pačariz iz Orlovaca po treći put odlazi na banjsko-klimatsko liječenje na ovaj način.

– Nama, penzionerima, ovo znači mnogo. Popravimo zdravstveno stanje, družimo se sa pripadnicima svoje populacije, a tu je i ugodan ambijent u banji i korisne vježbe – rekao je Pačariz.

Posredstvom Udruženja penzionera Prijedor, ove godine će u banje otići ukupno 320 penzionera, podsjetio je predsjednik Slobodan Brdar. Osamdesetak ih je već boravilo u Banji „Mlječanici“, a pored današnje grupe od 120 penzionera, još toliko će ih 20. jula otputovati u „Vrućicu“.

– Ovo je već ustaljena praksa koja traje više od 10 godina zahvaljujući Gradu Prijedoru. Lokalna zajednica nam omogućava ovakav vid rekreacije za penzionere i bar donekle poboljšanje zdravstvenog stanja naših članova. Dosad smo u banje poslali preko tri hiljade penzionera – rekao je Brdar.

D.S .