Grupa od 17 odbornika Skupštine grada Prijedor uputila je juče zahtjev za održavanje posebne sjednice.
Na dnevnom redu su razrješenje i imenovanje Komisije za izbor i imenovanja Skupštine grada Prijedora, kao i zaključak kojim se poništava zaključak u vezi sa javnim konkursom za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

U obrazloženju se navodi da se posebna sjednica saziva zbog neophodnosti funkcionisanja Komisije za izbor i imenovanja čiji trenutni saziv nije u skladu sa Statutom grada Prijedora i Poslovnikom Skupštine grada Prijedora.

“U cilju efikasnijeg rada Skupštine, pozivaju se političke partije koje participiraju u radu Skupštine da dostave svoje prijedloge za Komisiju za izbor i imenovanja u Odsjek za skupštinkse poslove najkasnije do početka zasjedanja Skupštine”, dodaje se u obrazloženju.

Inicijativu za sazivanje posebne sjednice potpisalo je svih osam odbornika SNSD-a, svih pet samostalnih odbornika, oba odbornika PDP-a, jedan odbornik DF-a i jedan od pet odbornika SDS-a.

Ostalih 14 odbornika čine šest odbornika DNS-a, četiri od pet odbornika SDS-a, tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP-a BiH.

U ovom mjesecu već je održana jedna posebna sjednica Skupštine grada Prijedora, na zahtjev iste grupe odbornika. Redovna sjednica predviđena je za 18. mart.

SRNA

PrethodniOBILJEŽENE MESNE POKLADE (video)
SlijedećiJOŠ MODERNIJA SPORT VISION RADNJA U PRIJEDORU