2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Havarija na dalekovodu Prijedor 1 – Tomašica

Najnovije vijesti

Dana 14.6.2018. godine, prilikom sječe stabala u naseljima Donja Orlovača i Vrbice, došlo je do obaranja dalekovodnih stubova na 20 kV dalekovodu Prijedor 1 – Tomašica, pri čemu je bez električne energije u 10:39 časova ostalo 565 potrošača naselja Tomašica i Busnovi, navodi se u saopštenju iz Elektrodistribucije Prijedor.

Zbog tehničke specifičnosti navedenog dalekovoda, brzu sanaciju nije moguće izvršiti bez posebne tehničke podrške RJ “Elektroizgradnja i održavanje” iz Banje Luke, koji su već upućeni na mjesto havarije.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane pripadnika Policijske uprave Prijedor, pri čemu je utvrđeno činjenično stanje i identitet počinilaca navedenog djela.

RJ Elektrodistribucija Prijedor, za sada, ne može sa sigurnošću dati informaciju o vremenu sanacije kvara, odnosno, o trajanju prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Informacije o toku sanacije ove havarije RJ Elektrodistribucija Prijedor će davati putem sredstava informisanja, a potrošače molimo za razumijevanje u novonastaloj nepredviđenoj situaciji, rečeno je na kraju saopštenja za medije.