Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

“HLJEB ŽIVOTA” PODIJELIO 4.000 PAKETIĆA

NAJNOVIJE VIJESTI

Hrišćansko humanitarno udruženje “Hljeb života” iz Prijedora podijelilo je 4.000 novogodišnjih paketića djeci u prijedorskoj regiji, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Danko Malešević.
Popularne paketiće zapakovane u kutije od cipela, kao i prethodnih godina, obezbijedila je britanska humanitarna organizacija “Samarićaninova torbica” / Samaritan’s Purse/.

“Veći dio podijelili smo svim đacima od prvog do trećeg razreda u svim gradskim školama u Prijedoru, te učenicima od prvog do petog razreda u seoskim školama na području Prijedora, kao i školama u Oštroj Luci, Krupi na Uni i Novom Gradu”, rekao je Malešević.

Riječ je o paketićima u kutijama od cipela koju je britanska humanitarna organizacija pokrenula 1990. godine, kada je Dejv Kuk iz Sjevernog Velsa, otac četvoro djece, vidio na televiziji potresnu priču o djeci u rumunskim sirotištima. Iste godine konvoj pomoći vrijedne 60.000 funti otišao je za Rumuniju, a među donacijama su bili i paketići upakovani u kutije od cipela.
Dvije godine kasnije, 22 kamiona paketića u kutijama od cipela stigla su u sedam zemalja srednje i jugoistočne Evrope, a od 1996. godine do danas, svake godine iz Velike Britanije isporuči se više od milion takvih poklona u više od 36 zemalja svijeta.

Od 2010. godine postoji mogućnost onlajn darovanja, gdje donator napravi virtuelni paketić, uključujući poruku i svoju fotografiju, te uplati odgovarajući iznos, a aktivisti organizacije je sačine i pošalju na krajnju destinaciju.

ПРИЈЕДОР, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ - Хришћанско хуманитарно удружење "Хљеб живота" из Приједора подијелило је 4.000 новогодишњих пакетића дјеци у приједорској регији.

Paketići su obloženi ukrasnim papirom, imaju oznake za koji pol i za koji uzrast su namijenjene. Sadržaj im je veoma maštovit i raznovrstan, daleko bogatiji nego što bi se moglo pretpostaviti da može stati u jednu kutiju za cipele. Gotovo obavezna su u njima sredstva za ličnu higijenu, školski pribor, vuneni šalovi, kape ili rukavice, te slatkiši i igračke.

izvor: Srna