3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

Human gest „Elektrokrajine“ za Bojanu Vukotić i Sašu Jovića

Najnovije vijesti

Ovo su Bojana Vukotić i Saša Jović. Oboje invalidi, ali uspješni sportisti. Od prije devet mjeseci i roditelji prelijepe Kristine. Zahvaljujući „Elektrokrajini“ Banja Luka i Sindikatu ovog preduzeća, njih dvoje su danas sa svojom kćerkicom smješteni u sindikalnoj kući „Elektrokrajine“ kod Banje Mlječanica, gdje će narednih dana biti na rehabilitaciji.

Bojanina dijagnoza je artrogripoza, koja predstavlja teže oštećenje zglobova ruku i nogu. Ova članica  banjalučkog Stonoteniskog kluba za lica sa invaliditetom “Vrbas”, je najbolja sportistkinja sa invaliditetom u RS. Zaposlena je u Zavodu distrofičara u Banjoj Luci. Saša je nakon pet godina borbe sa bolešću operisao kičmu i ostao nepokretan, a jako dobre rezultate ostvaruje u streljaštvu.

Inicijativu za pomoć ovim mladim ljudima pokrenuo je Jovica Šormaz, trener “Vrbasa” i radnik “Elektrokrajine”. Rodoljub Topić, izvršni direktor za finansijske poslove u “Elektrokrajini” BL kaže da ovdje nije kraj. Bojani i Saši će ovo preduzeće biti na raspolaganju, kada god im to bude trebalo.

I zaista, sve se može kad se hoće. Bojana, Saša i Kristina su primjer svima nama, kako treba da se bori u životu!

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!