18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

HUMANA SRCA DAROVALA KRV

Najnovije vijesti

Svoju humanost, dobrovoljnim darivanjem krvi, pokazalo je oko pedeset davalaca, u sklopu akcije koju je organizovala prijedorska Gradska organizacija Crvenog krsta.

zoran-veselinovic-urucio-priznanja
Zoran Veselinović, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor uručio priznanja

– Ovo je jedna u nizu akcija koje sprovodimo tokom godine, a u ovoj akciji dajemo priliku da učestvuju svi aktivi dobrovoljnih davalaca na području Prijedora – rekao je Zoran Veselinović, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor. On je dodao da je ponosan na činjenicu da se velik broj mladih odlučuje na ovaj humani čin.

img_9233

Nakon akcije, organizovano je druženje i ručak za dobrovoljne davaoce, na kojem su uručena priznanja za dugogodišnje darivaoce dragocjene tečnosti. Jedan od njih je i Zoran Šara, kojem je ovo bilo stoto po redu darivanje krvi.

Zoran Šara, 100 puta dao krv
Zoran Šara, 100 puta darivao krv

– Pozivam sve da nam se pridruže, i vjerujte da vam neće biti krivo. Svaki osmijeh u nekoj porodici, gdje je nekom bila potrebna krv, vrijedi više nego išta drugo – rekao je Šara.

Stefan Rosić, prvi put dao krv
Stefan Rosić, prvi put dao krv

Bilo je i onih koji su krv dali po prvi put. – Srećan sam nakon prvog darivanj, i ako bog da, nastaviću sa ovim i u budućnosti – rekao je osamnaestogodišnji Stefan Rosić.

Z.J.

foto: Dragan Stojnić Giga