4.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 5 Decembra, 2022

HUMANITARNA IZLOŽBA ŠKOLE SLIKANJA BORISA EREMIĆA

Najnovije vijesti

U holu Gradske uprave održana je humanitarna izložba slika učenika Škole slikanja Borisa Eremića. Organizovana je povodom 16. maja, Dana grada Prijedora, a sav prihod od prodaje slika biće uručen porodicama poginulog borca i ratnog vojnog invalida.

Za humanitarnu izložbu izabrano je 10 radova od isto toliko učenika koji pohađaju Školu slikanja Borisa Eremića. Među njima je i rad Lare Petrović. “Školu slikanja pohađam već šest godina, izložen je moj rad, apstraktno urađene breze, sa dosta boja i veoma mi je drago što učestvujem u ovoj humanitarnoj akciji”, rekla je ona.

Akademski slikar Boris Eremić ističe da su polaznici njegove Škole slikanja oduševljeno prihvatili prijedlog za humanitarnu izložbu. “Vjerujte mi, jednoglasno su prihvatili i vrlo rado i to je lijep način da i njima damo na značaju da i oni mogu da učestvuju u javnom životu i na kraju krajeva, u jednom ovako humanom gestu”, rekao je Eremić.

Od prodaje 10 slika skupljeno je 2.000 maraka. Gradska organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Prijedor ovaj novac predaće jednoj porodici poginulog borca i jednoj porodici ratnog vojnog invalida u jednakom iznosu.

“Ovo je divno, humano djelo, jer mi vodimo računa o našim članovima, posebno taj osjećaj Gradske uprave, odnosno ljudi koji vode Gradsku upravu, baš smo zadovoljni i svaka im čast”, rekla je predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila grada Prijedora, Zdravka Karlica.

Likovni radovi će krasiti hol Gradske uprave do 18. maja i biće predati kupcima nakon završetka Majskih svečanosti, koje se organizuju povodom Dana grada.

B. M.