14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

HUMANO SRCE PRIJEDORSKIH RUDARA

Najnovije vijesti

Kao i svakog decembra, radnici kompanije “Arcelor Mittal“ učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, a povod je obilježavanje Dv. Varvare, zaštitnice rudara.

img_0931

– Ovom akcijom mi pomažemo onima kojima je krv potreban. Ovo naše malo, nekom će značiti mnogo. Nama rudarima nikad nije bio problem da se odazovemo kada je nekome pomoć potrebna – rekao je Davorin Šikman iz kompanije „Arcelor Mittal“. Odziv, kako se čini, iz godine u godinu je veći, pa ta brojka prelazi 100 davalaca. Zbog ovolikog broja, dio zaposlenih krv je dao povodom Dana zdravlja, a u ovoj akciji darivanja dragocjene tečnosti učestvovalo je njih 50.

img_0933

– Mi rudari imamo složen i težak posao, pa možda bolje znamo šta znači humanost. I svake godine se odazovemo u velikom broju. Zadivio nas je i odziv mlađih kolega, naročito u ovom vremenu kada se nekako gube osnovne ljudske vrijednosti – rekao je Veljko Marin, sekretar Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Arcelor Mittala“.

Da humanost ne završava sa prestankom radnog vijeka, pokazao je  Leonardo Ivanišević, penzionisani radnik ove kompanije. – Ja krv dajem od 1976., četiri puta godišnje, i davaću je dok god budem mogao. Time pomažem drugima, bez obzira na vjeru, naciju, pol ili bilo kakvu drugu pripadnost – kaže Ivanišević.

Rudari su pozvali i druge građane da daruju dragocjenu tečnost, jer time mogu nekome spasiti život.

Z.J.

Foto: Giga

img_0935

img_0932

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!