10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

IDUĆE GODINE VODA IZ CRNOG VRELA U DOMAĆINSTVIMA (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

Sela oko Omarske iduće godine mogla bi dobiti pitku vodu sa izvorišta Crno vrelo, najavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković prilikom današnjeg obilaska mjesta izgradnje primarnog vodovodnog sistema u Donjem Pervanu.

-Nastavak na izgradnji primarne faze vodovoda Crno vrelo počeo je prije tri mjeseca i teče planiranom dinamikom- rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i dodao da je planom  predviđeno da se radovi na ovom zajedničkom objektu završe do kraja godine, kako bi već iduće građani mogli dobiti pitku vodu.

-Grad Prijedor je u izgradnji sekundarne mreže malo u prednosti, jer smo  završili i primarnu i sekundarnu mrežu. Mi čekamo da sistem bude napunjen vodom da se završi ovi zajednički objekti kako bi smo nastavili  tercijarnu mrežu i kućne  priključke – najavio je Đaković.

Izvođač radova preduzeće „Hidro kop „ do sada je uradio dosta toga na ovom objektu između ostalog rađeno je na pristupnom putu, elektro instalacijama a očekuje se uskoro i oprema koja treba da se instalira u fabrici vode. Igor Radojičić gradonačelnik  Banja Luke takođe očekuje da bi se radovi na izgradnji fabrike za preradu vode mogli do kraja godine privesti kraju ukoliko posluže vremenske prilike.

-Ovo je projekat koji traje dugo godina.Bio je zaustavljen neko vrijeme, a sad smo ga nastavili. Radi se još uvijek primarna faza i ima još dosta toga da se radi u narednim fazama – rekao je Radojičić.

Na pitanje da li će Vlada uplatiti preostali dio obećanih sredstava za izgradnju primarne faze vodovoda Crno vrelo Radojičić je istakao da je od obećanih dva miliona uplaćeno 500 hiljada te da će Vlada pratiti dinamiku izvođenja radova.

-Dogovoreno je da izvođač ne staje sa poslovima i vjerujem da problema neće biti po pitanju novca- istakao je on.

P.Š.

foto: Giga