Prijedorski osnovci i srednjoškolci od 27. do 31. januara, mogu besplatno da postanu članovi Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“. Na ovaj način prijedorska biblioteka obilježava praznik posvećen Svetom Savi, prosvjetitelju i zaštitniku školstva.

– Ovo je naša tradicionalna aktivnost u nedjelji svetosavlja. Već smo uputili dopise direktorima škola i očekujemo da će učenici iskoristiti ovu mogućnost. U maju mjesecu imamo besplatno učlanjenje za građanstvo, povodom Dana biblioteke i naše krsne slave Svetog Ćirila i Metodija – rekla je Mara Ećim, direktor biblioteke.

Inače, pravo na besplatno učlanjenje u biblioteku tokom godine imaju i nezaposlena lica, ratni vojni invalidi i invalidi rada, članovi najuže porodice poginulih i nestalih boraca, lica sa posebnim potrebama, slijepa i slabovidna lica, dobrovoljni davaoci krvi, predškolci i prvačići, radnici iz kulture i novinari, bibliotekari, te lica koja biblioteci daruju određeni broj knjiga. Cijena članarine za zaposlene i vanredne studente iznosi 15 KM, 10 KM za redovne studente, pet KM za penzionere, srednjoškolce i osnovce od šestog do devetog razreda, te dvije KM za osnovce od drugog do petog razreda.

Prošle godine prijedorska biblioteka počela je sa elektronskim pozajmljivanjem knjiga, imala je 1.635 članova, a čitaoci su na raspolaganju imali 66.000 bibliotečkih jedinica. 

M.Šodić

PrethodniKUGLANA NA RASPOLAGANJU GRAĐANIMA
Slijedeći„AUTOTRANSPORT PRIJEDOR“: NOVA GODINA, PROBLEMI STARI