18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

IGOR KNEGINJIĆ NOVI PREDSJEDNIK PRIJEDORSKIH SOCIJALISTA (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je večeras održana Izborna konferencija na kojoj je formiran novi Gradski odbor Socijalističke partije, za čijeg predsjednika je izabran Igor Kneginjić.

– U vremenu kada nas je svaki dan manje na ovim prostorima, čini se da smo sve više podijeljeni. Zato smatram da su socijalisti snaga koja će ujediniti različite političke opcije s jednom idejom, a to je opstanak i unapređenje društvene zajednice u kojoj živimo – jasan je on.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da socijalisti mogu da postignu i bolje i više, što je i bio razlog raspuštanja Gradskog odbora ove stranke i formiranja novog odbora u Prijedoru.

– Ušli smo u postupak osvježavanja rada i izbora novih delegata naše partije u Prijedoru. Do današnjeg dana urađen je veliki posao. Večeras je ovdje potpuno nova struktura kvalitetnih i uglednih ljudi koji su za kratko vrijeme učinili mnogo – izjavio je Đokić koji je u Prijedoru prisustvovao Izbornoj konferenciji Gradskog odbora SP. On je dodao da će Socijalistička partija u Prijedoru postati važniji politički faktor, već od narednih lokalnih izbora. Razloge za optimizam Đokić vidi i u tome što su, kako je rekao, opšti izbori pokazali da je ova partija procentualno imala najveći rast u odnosu na prethodne izbore. Građani su u politici socijalista prepoznali sigurnost i budućnost te oslonac za gradnju prosperitetne Republike Srpske, smatra Petar Đokić. Duško Milunović, povjerenik za sprovođenje izbora u Prijedoru, podsjetio je da je vrh ove partije donio odluku da rasformira sve odbore u RS koji nisu prešli cenzus.

– Oko 20 odbora je formirano za relativno kratko vrijeme. Izbornoj konferenciji u Prijedoru, na kojoj smo birali Gradski odbor i novo rukovodstvo, prisustvovalo je 187 delegata. Potpuno smo svjesni da bez grada Prijedora, koji je drugi  po veličini u Srpskoj, nema dobrih izbornih rezultata. Mislim da smo sada na pravom putu da socijalisti u Izbornoj jedinici 1 dobiju mjesto u političkom životu koje im pripada – rekao je Milunović.

Predrag Stojnić pozdravio je novi početak, ali i izrazio nadu da je ovo, kako je rekao, poslednji skup takve prirode u Prijedoru te da se socijalisti više neće vraćati na početak nego da će udariti čvrste temelje stabilnoj partiji. To će, očekuje Stojnić, pokazati već na sledećim lokalnim te budućim opštim izborima.

D. S.