8.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

IGRA I PJESMA, RAZONODA ZA NAJSTARIJE (video)

Najnovije vijesti

U okviru Prvog međunarodnog festivala folklora „Kozarsko kolo“ upriličen je nastup za korisnike Doma za starija lica u Prijedoru. Nastupile su dvije grupe umjetnika iz Ukrajine, sa Koledža za kulturu i umjetnost, iz grada Užgoroda koji su gosti festivala. Da igra i pjesma zaista prijaju, potvrđuju i korisnici Doma za starija lica koji se raduju svakom nastupu koji se za njih priprema, uz namjeru da ova kategorija društva ne bude zapostavljena.

Korisnici Doma imaju samo riječi hvale za ovakve priredbe.- Volim vidjeti pjevače i čuti pjesme, pogotovo one naše nekadašnje. Posebno mi je drago vidjeti djecu kad igraju – rekla je Slava Domazet. – Ovo nam prirede često i tako da nam sve to skupa dobro dođe. Lakše nam prođe vrijeme – dodaje Zorka Kecman.

Sabina Tenić, rukovodilac Odjeljenja socijalne zaštite i njege korisnika ističe da Dom za starija lica ima odličnu saradnju sa svim organizacijama u gradu, pa tako i sa kulturno – umjetničkim društvima, te im se ovom prilikom zahvalila. – Unazad dvije sedmice imali smo baš tih događanja, što je za njih vrlo važno pored svih usluga koje im nudimo i usluge socijalne i zdravstvene zaštite, bitan je i njihov socijalni život poslije čega se oni osjećaju aktivnije, raspoloženije – rekla je Tenićeva.

Ovo je treći dan Prvog međunarodnog festivala folklora „Kozarsko kolo“ u organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor. Program se ispunjava po planu, a organizatori se nadaju da će tako biti i narednih dana Festivala.

– Imamo planirane posjete Muzeju u Prijedoru, izložbi u Domu Čirkin Polje, posjete svim drugim znamenitostima našega grada. Ono što je posebno jeste da ćemo goste iz Ukrajine odvesti kod naših Ukrajinaca u Trnopolje, gdje će se oni družiti i razgovarati na svom jeziku i gdje će za njih biti upriličen prijem – istakao je Željko Šormaz, direktor Udruženja za očuvanje tradicije.

Festival traje do 28. juna.

KV