U svrhu popularizacije sporta i obilježavanja uspješno završene školske godine, OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja tradicionalno organizuje Igre bez granica u posljednjoj radnoj sedmici školske godine. U Sportskom danu učestvuju podjednako i nastavnici i profesori u svim igrama, a u završnoj i kao suprodstavljene strane.

„Igre bez granica“ je već tradicionalna manifestacija u našoj školi. Pomak u ovoj godini, u odnosu na prethodne, napravljen je u združivanju područnih škola sa centralnom, a tu praksu nastojimo zadržati i u budućnosti. OŠ „Ćirilo i Metodije“ ima tri područna odjeljenja: Gornji  Garevci, Jaruge i Petrov Gaj. Zajedničkim snagama, okupili smo 120 učesnika u današnjim igrama.

Ovaj događaj se razlikuje od ostalih koje naša škola organizuje po tom što je interan, bez  stranih zvanica i presije od prezentacije, pa se, zahvaljujući tome, svodi na jedno opušteno druženje između nastavnika i učenika.“, rekla je Maja Bjeljac, direktor škole.

Učesnici su bili podjeljeni u 12 grupa, od kojih je 8 bilo iz razredne nastave, a  4 iz predmetne. Oni su odmjerili snage u poligonu, štafetnim  i ekipnim igrama. Pobjedničke ekipe su nagrađene priznanjima, a po završetku su svi učesnici uživali u prikladnom koktelu.

„Ekipe smo izmješali po razredima, tako da svi budu ravnopravni, a igre u kojima su se učenici pokazali su: povlačenje konopca, trčanje u džakovima, trčanje u paru sa zavezanim nogama, poligon na vrijeme i druge. Mislim da je svima ipak bila najzanimljivija posljednja igra u kojoj su učenici stali na crtu nastavnicima u jednoj fudbalskoj utakmici. Moramo istaći da je igra bila krajnje neizvjesna do samog kraja gdje su slobodni udarci ipak presudili u učeničku korist.“, rekao je koordinator manifestacije, nastavnik Danilo Zakić.

Učenici su bili oduševljeni, kao i svake godine. Bilo je tu i sreće i ljutnje i posrtanja i padanja i ustajanja, ali su se na kraju svi složili da je najbitnije učestvovati i da su proveli prekrasan dan.

„Meni je bilo fantastično! Neke od ovih igara, kao što je iks-oks, obožavam da igram i sam sa drugarima, tako da sam jedva dočekao da pokažem sve svoje vještine.“, rekao nam je Hamza Trnjanin, učenik šestog razreda.

„Vrijeme je super! Mi smo strahovali samo da ne bude kiša, pa da moramo sve da odgodimo. Ovo je super dan, dan kada smo mi i nastavnici u istom timu i borimo se za istu stvar!“, rekao je Davor Nidogon, učenik sedmog razreda.

Ove godine su učestvovali i maturanti, iako su oni svoje obaveze u ovoj školi završili. Želju su im ispunili dojučerašnji nastavnici, a jedan od njih je podijelio sa nama svoje iskustvo:

„Ovaj dan mi je uvijek bio najdraži u školi, zato sam i ove godine došao, još jednom, za kraj. Najdraža mi je ipak utakmica protiv nastavnika u kojoj sam i ove godine učesvovao i sa istim žarom slavio pobjedu, kao i svih prethodnih godina.“, rekao je Duško Stojnić.

OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja, po mnogočemu, predstavlja pozitivan primjer poslovanja u našem gradu. Ova manifestacija je samo jedna u nizu lijepih vijesti iz te ustanove.

KV

PrethodniZADRUGA I ČITALIĆI U OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“
SlijedećiVATROGASCI SPASILI  KUĆU, IZGORIO SAMO DIO KROVA