-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

IMENOVANI FUNKCIONERI OKRUŽNIH PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA U PRIJEDORU

Najnovije vijesti

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je Duška Milojicu za predsjednika i sudiju Okružnog suda Prijedor. Dijana Mazalić Nović takođe je imenovana za predsjednika i sudiju Okružnog privrednog suda Prijedor. Funkcija glavnog tužioca i tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor pripala je Mladenu Mitroviću.

Naime, nakon što je Prijedor dobio status grada i postao regionalni centar sjeverozapadnog dijela Republike Srpske, stekli su se uslovi za formiranje  okružnih pravosudnih institucija u ovom gradu.

Okružni sud u Prijedoru imaće šest, a Okružni privredni sud dvoje sudija. U Okružnom javnom tužilaštvu  biće četiri tužioca. Imenovani funkcioneri stupaju na funkcije prvog marta ove godine, a do sredine godine trebalo bi da budu obezbijeđeni prostorni, materijalni i kadrovski uslovi za početak rada pravosudnih institucija regionalnog nivoa u Prijedoru.

Status regionalnog centra, Prijedor je dobio još davno, kada je postao sjedište filijala Zavoda za zapošljavanje, Fonda zdravstvenog osiguranja, Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja, Područnog centra Poreske uprave Prijedor i Kancelarije Privredne komore koje, takođe, djeluju na regionalnom nivou.

S. M.

foto: Giga