INSPEKTOR SIPA UHAPŠEN U BANJALUCI

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su inspektora te agencije iz Banjaluke Darka Marčetića (44) rođen  u Prijedoru , osumnjičenog za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti, rečeno je Srni u Sipi i Tužilaštvu BiH.
Marčetić je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru sa licima koja su ilegalno uvezla sportske medikamente i određenu količinu marihuane, zloupotrijebio službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od krivičnog procesuiranja.
Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznuđivanja novca od osumnjičenih, naveli su iz Tužilaštva. Nakon hapšenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni. Marčetić će biti predat postupajućem tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.  SRNA. KV.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!