13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

INTERES BiH STAVITI ISPRED SVIH DRUGIH INTERESA

Najnovije vijesti

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić izjavio je danas u Prijedoru da je nacionalni i politički interes Bošnjaka mir i stabilnost, te izgradnja budućnosti zasnovane na saradnji i povezivanju.
“Želimo da u BiH svi imaju ista prava i mogućnosti. Pozivam Bošnjake u zemlji i svijetu da interes BiH stave ispred drugih. Mi smo spremni na kompromise, ali očekujemo da i druge dobronamjerne političke snage budu spremne na kompromis”, rekao je Salkić.

ПРИЈЕДОР, 27. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић у посјети приједорском предузећу "Бетон-гал".

On je u Prijedoru posjetio nekoliko preduzeća, među kojima “Beton-gal” i “Kromeks”, i tom prilikom razgovarano je o mogućnostima unapređenja poslovanja i povezivanja sa drugim poslovnim društvima širom BiH, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

“Pozivam preduzeća koja posluju u Federaciji BiH da otvaraju predstavništva i podružnice, pozivam preduzetnike da investiraju na teritoriji Republike Srspke. Suočavamo se sa nedostatkom radnih mjesta, a posljedica toga je masovni odlazak ljudi sa ovih prostora. Stoga je neophodno učiniti sve da ekonomski osnažimo naselja u kojima je proces povratka uspješno sproveden”, poručio je Salkić.

Salkić se u Prijedoru sastao sa predstavnicima Bošnjaka iz političkog, vjerskog i kulturnog života, te nevladinog sektora i organizacija. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, predsjednik Kluba poslanika “Domovina” u parlamentu Srpske Mihnet Okić i poslanik u Narodnoj skupštini Nedim Čivić.

izvor. srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!