2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

IPC „Kozarski vjesnik“: Naših 49 godina (video)

Najnovije vijesti

Naša informativna kuća danas obilježava 49 godina postojanja i rada, a sve ove godine ostali smo vjerni našim građanima. Informativno-poslovni centar „Kozarski vjesnik“ je jedina informativna kuća u BiH u čijem sastavu djeluju četiri medija: radio, televizija, sedmični list i veb-sajt.

Program Radio Prijedora i naše televizije kreirali smo prema željama i interesima građana, javno smo glasilo našeg grada, a da vam sve informacije budu dostupne brine se 25 stalno zaposlenih radnika. Pokrovitelji smo mnogih sportskih, kulturnih, humanitarnih i drugih manifestacija.

 

Da bi opstali u medijskom prostoru, trenutno radimo na tehničkom opremanju, uz veliku pomoć Gradske uprave.

– Radimo na opremanju naše medijske kuće, kako bi imali što kvalitetniji program i bili dostupni našim vjernim gledaocima i slušaocima. Od Gradske uprave dobili smo 300.000 KM u tri tranše, za opremu i tehniku koja nam je prijeko potrebna. Sa tim sredstvima puno toga može da se uradi i da se poboljša rad na radiju, televiziji i na listu, zato smo zahvalni Gradskoj upravi – rekao je direktor IPC-a „Kozarski vjesnik“, Zoran Sovilj.

Puno rođendanskih lijepih želja danas je pristiglo u našu redakciju, a rukovodstvu i svim zaposlenima čestitku povodom dugogodišnjeg rada uputio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. – Želim da zajedno nastavimo promovisati naš grad. Na istom smo zadatku svi i zbog toga se posebno zahvaljujem IPC “Kozarski vjesnik” koji je vjerni pratilac Grada, građana i svih institucija, preduzeća, sportskih kolektiva i svega onoga što predstavlja život Prijedora – rekao je Đaković.

Naša informativna kuća „Kozarski vjesnik“ osnovana je 1969. godine. Iste godine, Opština Prijedor osnovala je i Radio Prijedor, a 1975. godine počeo je da izlazi sedmični list „Kozarski vjesnik“. Bilo je to preduzeće koje se tada zvalo Novinsko radio-difuzno preduzeće “Kozarski vjesnik“. Od 1977. godine poslujemo kao Informativno-poslovni centar. Televizija Prijedor počela je sa radom 2000. godine.

M.Stegić