22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ISIDORA BJELICA PAJKIĆ -Šeširi su moja mašina za maštanje (video)

Najnovije vijesti

Književnica, Isidora Bjelica Pajkić družila se danas sa našim sugrađanima u Gradskoj čitaonici i promovisala svoju novu knjigu „Šta žene žele“. Kaže da je ova knjiga nastala kao odgovor na brojna pisma u kojima su joj se čitateljke decenijama ispovijedale i tražile odgovore na pitanja o ljubavi, strasti, braku, sreći… svemu onom što se prećutkuje.

– Ono što je najvrednije na ovakvim druženjima jeste emocija koju dobijem od publike. Danas se sve meri materijalnim dobrima, međutim kada malo bolje razmislimo, svi mi živimo od ljubavi. Tako da ja dajem ljubav kroz moje knjige, dobijam je zauzvrat i tako se međusobno lečimo, duhovno se lečimo – proručila je ona.

Dodaje da je borba sa teškom bolešću mnogo promijenila. – Ja sam to stvarno prigrlila i shvatila da kad nemaš budućnost, kad živiš svaki dan kao da je poslednji, bukvalno se ti menjaš. Menja se tvoj odnos prema životu. To je veličanstveno i oslobađajuće za ego, nemaš te neke glupe probleme sa taštinom i prinuđen si da radiš na sebi. S druge strane, proći toliku patnju, terapije… a sve to vreme putovati, raditi, učiti… čini da vas ljudi poštuju – dodaje Isidora.

Ovo druženje organizovala je Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije”. Mara Ećim, direktor prijedorske biblioteke izrazila je zadovoljstvo što je Isidora izdvojila svoje vrijeme za druženje sa našim sugrađanima, te najavila da će se uskoro sa Prijedorčanima družiti i Uroš Petrović. 

M.Šodić