16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

ISPLATA DOBITI U „ARCELOR MITAL PRIJEDORU“

Najnovije vijesti

Danas je održana sjednica Upravnog odbora Kompanije „Arcelor Mital“, na kojoj je usvojen izvještaj o poslovanju u 2016, u kojem se navodi da ostvarena dobit iznosi 6,2 miliona maraka.

Upravni odbor donio je odluku o isplati dobiti osnivačima za period 2014-2016. godina, u ukupnom iznosu od 6,25 miliona maraka. Od toga 51 posto pripada „Arcelor Mitalu“, a 49 procenata Rudnicima željezne rude „Ljubija“. Sa ovom isplatom, ukupno isplaćena dobit u ovoj kompaniji za period 2008-2016. godina iznosi 20,5 miliona maraka.

Članovi Upravnog odbora podržali su aktivnost resornog ministarstva na okončanju procesa potpisivanja koncesionog ugovora i dobijanja stalne dozvole za rad.

U kontekstu razmatranja informacije o privatizaciji Rudnika željezne rude „Ljubija“, podržane su aktivnosti usmjerene na aktiviranje rudnika u Ljubiji s ciljem produžavanja vijeka eksploatacije rude na ovim prostorima. Upravni odbor „Arcelor Mitala“ sugerisao je organima nadležnim za ovo pitanje od velikog značaja za Prijedor, da se fokusiraju na postizanje zajedničkog stava, koji će garantovati budućnost  rudarenja i  zapošljavanje velikog broja novih radnika.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora, usvojen je i plan proizvodnje za 2017. godinu, prema kojem „Arcelor Mital Prijedor“ treba da proizvede 1,75 miliona tona željeznog koncentrata.