0.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

ISPORUČENA OPREMA ZA 14 POLJOPRIVREDNIKA

Najnovije vijesti

Danas je isporučena oprema za 14 poljoprivrednih proizvođača, voćara i stočara koji su prošli na konkursu gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu u okviru tri projekta iz ovih oblasti. Ukupna vrijednost projekata je oko 23.000 KM, od čega pola sredstava snosi  Grad Prijedor, a pola korisnici. Na ljetošnji konkurs prijavilo se 27 poljoprivrednika, a njih 14 je ispunilo uslove za dodjelu uređaja za mužu, priključaka i mehanizacije za ispomoć u voćarskoj proizvodnji te opreme za navodnjavanje. Među njima je bio Nihad Forić, voćar iz Kozarca:

Nihad Forić, voćar iz Kozarca
Nihad Forić

– Organizovanom proizvodnjom se bavim petnaestak godina. Imam dva hektara plantažnog nasada voća. Uz sufinansiranje Gradske uprave, nabavio sam alat koji je neophodan u voćarstvu, kojim se umnogome poboljšava kvalitet rada na plantažnim nasadima – rekao je Forić.

web-dodjela-poloprivrednih-masina

Jusuf Muranović, stočar iz Donjih Garevaca, dobio je muzilicu sa dvije kante:

– Ovo mi dosta znači i zahvalan sam Gradu Prijedoru, jer imam 45 grla i još uvijek guram kolica i kante po štali. Nadam se da ću u dogledno vrijeme obezbijediti muzni sistem – rekao je Muranović.

Tatjana Marić, šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede, podsjetila je da je oprema isporučena u okviru projekata “Podrška uvođenju sistema za navodnjavanje kod poljoprivrednih proizvođača”, “Podrška izgradnji skladišnih objekata i nabavci opreme za voćarsku proizvodnju” te “Izgradnji štalskih objekta i opreme”.

web-tanja-maric-3
Tatjana Marić, šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede

– Ukupna vrijednost je oko 23.000 KM, s tim da smo se odlučili da iz ovih sredstava izvršimo i jednu skromniju donaciju za prijedorsku Poljoprivrednu školu, jer važno je ulagati u edukaciju djece koja će se baviti poljoprivredom – smatra Marićeva.

Grad Prijedor nastavlja, i na ovaj način, da pomaže poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju, rekao je gradonačelnik Milenko Đaković:

web-milenko-djakovic
gradonačelnik Milenko Đaković

– S obzirom na dosadašnja pozitivna iskustva i zadovoljstvo korisnika kojima oprema i mehanizacija olakšavaju rad i unapređuju proizvodnju, ta će praksa biti nastavljena i buduće – rekao je Đaković.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme za sistem za navodnjavanje je 1090 KM, za voćare 10.074, a za stočare 11.400 maraka.

D.S.

Foto: Dragan Stojnić Giga

web-gradonacelnik-urucuje-poljoprivredne-masineweb-gradonacelnik-urucuje-poljoprivredne-masine

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!