Centralni Badnjak u Prijedoru I ove godine pronešen je ulicama grada, a na Malom gradskom trgu priređen je svečani doček uz kulturno umjetnički program, koji su izveli članovi SKUD-a ,,Dr MladenStojanović,, i prisustvo velikog broja Prijedorčana.

Marko Antonić kum Badnjaka rekao da su Badnji dan i Božić praznici koji zbližava ljude prije svega članove porodice i koji su bogati narodnim obredima.

-Badnjim danom počinje božićno slavlje, a unošenjem badnjaka u kuću unosi se zdravlje, sreća i napredak. Mi to isto činimo u našem gradu kako bi nam ova godina bila napredna u svakom pogledu- rekao je Antonić .

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitajući ovaj praznik tradicionalnim pozdravom ,,MirBožiji, Hristos se rodi,, rekao je da je ovo najradosniji hrišćanski praznik i da se tako danas svi trebamo osjećati.

Badnjak koji je posječen u naselju Orlovača u 16 časova osveštan je ispred hrama Svete Trojice u Prijedoru nakon čega je obavljeno bogosluženje i priređeno pijukanje u crkvi za najmlađe vjernike.

P.Š.

PrethodniPočele pripreme za proslavu Božića (video)
SlijedećiPREDOJEVIĆ: 9. JANUAR ZA BORCE ZNAČAJAN DATUM (video)