-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

ISTORIJSKA SEZONA ZA AERO-KLUB „PRIJEDOR“

Najnovije vijesti

Predsjednik UO AK „Prijedor“, rukovodilac padobranske sekcije, i vođa ekipe AK „Prijedor“ Siniša Vujaković danas je na pres konferenciji istakao da je od ove godine reformisan Svjetski padobranski kup u Skydiving World  Cup Series/SWCS, te da bi ovogodišnja sezona bila završena da se nije desila reforma Svjetskog kupa.

„U nedjelju smo se vratili iz Budve, gdje smo učestvovali na 29. Jadranskom kupu i to je kraj sezone u regiji. Mene još očekuje takmičenje u Austriji slijedećeg vikenda i time se završava sezona u Evropi. Sobzirom da je Svjetski kup reformisan predstoji nam, ako bude dovoljno sredstava, finale Svjetskog kupa u Dubaiu“, rekao je Vujaković i dodao da sezona 2023. nije bila tako uspješna, kao što je bila prošla, te naglasio da nije odbranjena titula generalnog šampiona Istočno-evropskog ciljaškog kupa ni u pojedinačnoj, ni u ekipnoj konkurenciji.

„Za razliku od prošle godine gdje smo imali samo jednu titulu pobjednika jednog kola Istočno-evropskog kupa ove godine imamo dvije, pa to u neku ruku kompenzira ovaj neuspjeh koji smo imali kao ekipa“, naveo je Vujaković i istakao da prijedorski klub ima aerodrom, ali nema avion, te zbog toga ekipa nema puno trenažnih skokova. U Svjetskom kupu nakon mnogo godina AK „Prijedor“ je nastupio kao ekipa i prvi put su išli na svih 6. Svjetskih kupova. Ove godine je kup reformisan i uvedeno je 7. kolo, odnosno finalno, pozivno kolo i prije par nedjelja AK „Prijedor“ je dobio zvaničnu potvrdu iz Švajcarske od menadžmenta Svjetskog kupa da su se kvalifikovali za Svjetski kup.

„To je istorijski trenutak za ovaj klub, jer će u istoriji ostati zabilježeno da je prijedorski klub nastupio na tom Premijernom kupu“, rekao je Vujaković.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM koja su potrebna da bi ekipa otišla u Dubai u klubu se nadaju da će obezbijediti uz pomoć Grada Prijedora i sponzora.

Vujaković je takođe istakao da je Draško Lajić ove godine postao reprezentativac Srbije nastupom na 10. evropskom šampionatu u padobranskim skokovima na cilj, a klub će Lajića predložiti za sportistu godine za 2023. godinu. Ovaj klub se može pohvaliti i da je Sanimir Handanagić, član ovog kluba, koji godinama ima nacionalnu sudijsku licencu postao padobranski  sudija sa FAI licencom, prvi u AK „Prijedor“, prvi u Republici Srpskoj i prvi  i jedini u poslijeratnoj BiH.

                                      G. K.