8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

ITF WORLD TOUR: POČELI PRVI MEČEVI NA TURNIRU U PRIJEDORU (video)

Najnovije vijesti

Vremenske prilike danas su bile idealne da se odigraju prvi mečevi na šljaci TK „Dr Mladen Stojanović“, i to dva kvalifikaciona kola Turnira koji se nalazi u kalendaru ITF World Tour-a. Vrhovni sudija Turnira Vladimir Erg naglasio je da je riječ o izuzetno važnom sportskom događaju, navodeći da је 2014. godine u Prijedoru igrao i Laslo Đere, koji se nalazi među 40 najboljih igrača na planeti.

– Ovo je polazna tačka za mnoge tenisere, kako za ovdašnje tako i za one iz inostranstva. To pokazuje i značaj ovog turnira. Prvi nosilac je 423. na svijetu, a sedmi nosilac je među 600 najboljih. To je jedna kompaktna grupa top igrača, tako da će ovogodišnji ITF World Tour biti izuzetno neizvjestan – rekao je Erg, dodavši da će ostvareni plasman u Prijedoru omogućiti teniserima napredak na rang-listi te da igraju čelendžer turnire. 

46. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“  trajaće do 12. maja, kada će se odigrati finalni mečevi.  Podsjetimo da je održavanje memorijala obnovljeno nakon tri godine pauze, te da je ovo jedan od četiri turnira ovog ranga u BiH.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!