22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ITF WORLD TOUR: PRAZNIK TENISA U PRIJEDORU (video)

Najnovije vijesti

Sinoć je održana zvanična ceremonija otvaranja 46. Memorijala „Dr Mladen Stojanović“, međunarodnog teniskog turnira koji je dio ITF World Tour-a. Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i gradonačelnik Milenko Đaković, koji je poručio da je izuzetno ponosan što Prijedor ima priliku da bude domaćin turnira međunarodnog karaktera.

– Svim igračima koji su došli na Turnir, želim dobre mečeve, a svim ljubiteljima tenisa da uživaju u teniskim mečevima u našem gradu – rekao je Đaković.

Direktor Turnira Goran Nović rekao je da je zadovoljan odzivom igrača, jer se prijavilo više stotina tenisera, a da je priliku da zaigra u Prijedoru dobilo njih 95.

– Posebno zadovoljstvo je što su to igrači iz preko 20 zemalja. Dakle, od Južne Amerike, Rusije, evropskih i zemalja regiona, a tu su i naši domaći teniseri. Očekujemo da će ovaj turnir dati kvalitetan tenis, ali isto tako i da će promovisati naš grad – kaže Nović.

Organizovanje turnira iz ITF World Tour kalendara odličan je način da se krene u obilježavanje 105 godina bijelog sporta u Prijedoru, poručio je Vojo Pavičić, predsjednik TK „Dr Mladen Stojanović“.

– Ušli smo u drugi vijek tenisa u našem gradu. Želimo da u ovom novom razdoblju postavimo nove zadatke, a to je ostvarivanje još boljih takmičarskih rezultata, kao i priređivanje još ovakvih manifestacija na kojima se igra kvalitetan tenis. Takođe, cilj je da okupimo što više mladih u naš klub – poručio je Pavičić.

Finalni mečevi na ovom turniru trebalo bi da se odigraju u nedjelju, 12. maja, a nagradni fond je 25.000 američkih dolara.

Z. J.