18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

ITF WORLD TOUR: VAN DE ZANDŠULP OSVOJIO PRIJEDOR (video)

Najnovije vijesti

Holandski teniser Botik Van de Zandšulp pobjednik je 46. Memorijala “Dr Mladen Stojanović” u singl konkurenciji. On je u finalnom meču bio bolji od Rumuna Vlada Dankua, kojeg je pobijedio 6:4, 6:4 po setovima. Holanđanin je poručio da su ovo za njega važni poeni i velik korak u karijeri, jer se radi o turniru iz kalendara ITF World Tour-a.

– Ovo mi je treća titula ove godine. Nadam se da ću, zahvaljujući ovom rezultatu, igrati čelendžer turnire u narednim sedmicama i tako napredovati na ATP listi – rekao je Van de Zandšulp.

Holanđanin je u paru sa zemljakom Igorom Sijslingom osvojio titulu u konkurenciji dubla. Oni su u finalu pobijedili par Fatić/Čelebić 6:3, 6:3 po setovima. Direktor Turnira Goran Nović rekao je da je zadovoljan kako je sve proteklo, te da se isplatio sav uloženi trud da bi se Fjučers turnir vratio u Prijedor.

– Najvažnije je da smo gledali dobre mečeve. Mislim da smo gradu vratili bar dio onoga što je on nama pružio, te da smo ovim uveličali proslavu Dana grada – poručio je Nović i dodao da već sad kreću pripreme za narednu godinu.

Z.J.