20.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

IZABRANO TROČLANO PREDSJEDNIŠTVO “KONFERENCIJE BEBA” (video)

Najnovije vijesti

Grad Prijedor je i ove godine bio domaćin “Konferencije beba”. Mališani i njihovi roditelji uživali su na Malom gradskom trgu, družeći se i birajući 11. vidovdansko predsjedništvo “Konferencije beba” – najmlađu, najstariju i bebu sa najviše braće i sestara.

Tročlanim predsjedništvom do iduće godine će predsjedavati Lazar Skopljak, najstarija beba, koji će sutra proslaviti svoj prvi rođendan. – Lazar uživa da se druži sa djecom i danas je uživao. Sve pohvale za ovu manifestaciju. Da traje što duže – rekla je Lazarova majka, Bogdanka.

Titulu najmlađe bebe ponijela je Eleonora Liščinski, koja je rođena juče oko 15.15 časova, u prijedorskoj bolnici. – Porođaj je protekao uredno. Beba je teška 3.055 kg i dugačka 52 cm – rekao je Eleonorin tata Jovica, koji je primio nagradu.

Nagrada za bebu sa najviše braće i sestara ravnopravno je dodijeljena u porodici Šaćiri. U Prijedoru je, između dva Vidovdana, rođeno 536 beba. Na današnjoj “Konferenciji beba” učestvovalo ih je preko 220, što je rekordan broj u 11 godina koliko se ova manifestacija održava u našem gradu.

– Grad Prijedor se trudi da ulaže što više u pronatalitetnu politiku, a od ove godine je novina to što se iz gradskog budžeta izdvaja po 200 KM za svaku novorođenu bebu. Želja nam je da majke što više rađaju i da se u našem gradu ne smanjuje broj novorođene djece – poručio je gradonačelnik, Milenko Đaković koji će bebe koje su rođene danas, na Vidovdan, darovati sutra.

Prigodan program izvela su djeca iz prijedorskog Vrtića “Radost”. Organizatori ovogodišnje “Konferencije beba”, koja se održava pod motom “Ljepša Srpska, brojnija Srpska”, su Grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Poklone za bebe učesnice konferencije obezbijedili su Gradska uprava, te brojni sponzori i prijatelji manifestacije.

M. Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!