Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

IZBORNA SKUŠTINA ODBORA  ŽENA GO DNS-A PRIJEDOR

NAJNOVIJE VIJESTI

Na izbornoj Skupštini odbora žena GO DNS-a Prijedor,  večeras su izabrale  52 članice novog odbora, a do kraja mjeseca biće izabrana i nova predsjednica odbora žena ove stranke. Dr. Slavica Popović, koja je funkciju predsjednice odbora  žena GO DNS, obavljala u proteklom mandatu, podsjetila je na niz aktivosti koje su organizovali, u okviru društvenog, političkog, kulturnog i sportskog života. Sve urađeno utvrđeno je, kako je naglasila programom i satutom njihove političke opcije. Cilj im je i animiranje članica i osnivanje novih aktiva.

– Stvorili smo jednu jaku infrastrukturnu mrežu. Naš odbor žena obuhvata oko 4.000 članica. Aktivno radimo na političkom usavršavanju žena, dakle da one ne budu samo pasivni posmatrači,već da se politički i aktivno angažuju u radu svojih aktiva, mjesnih odbora, gradskog odbora i na svim nivoima vlasti- rekla je Popović i dodala da su članice ovog odbora  prepoznatljive i po brojnim humanitarnim akcijama.

–Pomagale smo uvijek  srcem, a posebno smo ponosne na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj se iz godine u godinu uključuje sve veći broj članica- rekla je Popović. Aktiv žena GO DNS-a između ostalog  je značajno sa Domom  zdravlja i UG „DON-om“  bio uključen i u aktivnosti vezane  za preventivnu zdravstvenu zaštitu žena i djevojaka na području grada Prijedora  gdje je urađeno preko 1.500 mamograskih pregleda.

M.Z.

foto: Giga